dimecres, 25 de març del 2009

Porros amb pernil

Bones de nou estimats comensals. Aquí us faig arribar una spécialité maison de can Canals Casals. És un plat summament senzill i que serà aprovat, amb majoria, pel sector femení (o sigui que si teniu una cita i voleu impressionar, crec que dóna resultat). No faig, en aquest cas, introduccions històriques perquè no l’he inventat jo, ve de família, a casa s’ha menjat sempre.

L’única cosa que necessites, fora de les habituals queviures dins una casa de jove solter, són els porros, però són de fàcil adquisició als supers i mercats, no és un element tan estrany :). Un per persona, que el tallareu per la meitat (2 trocets per càpita) i el foteu a bullir, així, tal qual. Quan ja estan cuits, una mica a ull, que hi puguis clavar la forquilla sense dificultats, els escorreu i als plats. Amb un tall de pernil dolç enrotlles cada tros de porro. Un cop enllestit fas la maionesa, que és el punt més delicat del plat. Recomano fermament fer-la, que queda molt més bona que comprada i no costa tant. Necessites un ou, bastant oli, un punt de sal i, si vols, un raig de vinagre. I al minipimer, però perquè quedi bé t’has de quedar a sota una estona fotent-li canya i quan veus que ja té textura compactilla comences, molt suaument a pujar el turmix.
Ja està, poses la maionesa damunt dels rotllos i ja estaria per servir. Ara, a partir d’aquí, s’hi poden afegir totes les guirnaldes que vulguis, que si orenga, dues llesques de tomàquet per fer bonic, un parell d’olives, bah, allò que més et tempti.


Un plat lleuger, suau i fenomenal.