divendres, 3 d’abril del 2009

Percepcions i conclusions

Avui va de constatació de fets. No és una crítica, perquè no, vull dir que és normal que la gent faci com fa i opini segons creu. És que és normal!

A veure, el punt vindria a ser el següent: La gent opina segons allò que veu o percep. Algun agosarat dirà que això és lògic, i jo li ho confirmaré. Sí, és lògic, només faltaria. Evidentment que la gent opina segons la imatge mental que es forma a partir de les percepcions de cadascú. Després hi ha el grau de desenvolupament o de finesa d’aquesta percepció. N’hi ha de més i de menys i a sobre, és totalment manipulable, com amb la imatge d’una parella de vells andalusos on l’home deia que votava en contra de los catalanes i la dona el corregeix dient que no, en contra del estatuto ese. En aquest cas teníem dues percepcions, la primera molt poc elaborada, així, superficial, i la segona amb una mica més de criteri, però al mateix temps deformada, perquè m’hi jugaria els ous a que no s’ha llegit l’estatut (i si ho hagués fet, tampoc n’hagués tret l’entrellat, com jo). A nosaltres ens ensenyen aquestes imatges i ja està, ja l’hem liada, es crea un clima de “tensió” que no té sentit, per això hi ha aquesta pugna catalanoespanyola (un acudit, català, no espanyola hihi) a part de per d'altres motius, la pela i demés, clar. Un dia aprendrem a ser persones decents, a per sobre de tot allò que ens puguin dir, si no són de plena confiança, intentar contrastar-ho tot, no en tinc cap dubte, però tampoc dubto que encara falta...

Bé, aquesta absurda dissertació venia no pel cas dels andalusos sinó perquè estant a La Paz (capital de Bolívia) va trucar ... (no dic noms per no crear discòrdies, que tampoc passaria res) dient que s’estava llegint un llibre i si era veritat allò que hi deia: Que tothom va mastegant fulles de coca i que per això tenen les dents tan destrossades. Desconec l’escriptor, però per bé que si, que és cert que molta gent “mastega” (entre cometes perquè en realitat no masteguen, fan una bola de fulles al costat de la boca i van xuclant) coca, que fa mala olor i pot arribar a ser brut. I també és cert que la majoria té les dents fetes un cristu. Però és que en realitat les tenen així no per la coca, sinó per la falta de pasta de dents i la costum de rentar-se-les, que la saliva és un protector natural! Tenir alguna coseta a la boca fent salivera, en certa manera, protegeix, per això s’han trobar restes de mòmies amb dentadures quasi perfectes.

Amb tot això volia arribar a: Vigilem amb allò que diem, que pot arribar a tenir unes conseqüències no previstes (o si, maleïts). Per sort jo no em faig massa cas, perquè si sí (que me’n fes), no escriuria això al bloc. No deixa de ser una opinió basada en una percepció, com tot, com és normal que així sigui i com seguirà sent sempre.