dijous, 10 de maig del 2012

Octaveta Mani 15M


Bones, després de mig mes de silenci... Lluita social! :

Les polítiques actuals del govern Català i Espanyol no fanmés que empènyer cap a la privatització de tots els serveis que encara quedaven en mans públiques. I l'aigua no n'és una excepció: 
Empreses com ATLL, que en el moment de la seva creació va estar definida com "estratègica" per a l'interès del poble català, sembla que ja no està considerada com a tal pel nou govern de torn. Si no és estratègica una empresa que vetlla per mantenir els cabals ecològics dels rius, una empresa que aporta aigua a més d'una cinquantena de municipis, una empresa que abasteix a més de 4 milions de catalans (la meitat de la població catalana), aleshores... què més pot considerar-s'hi? No podem permetre que se'ns venguin així!

El sector privat NO és la solució! A Barcelona, i a 20 municipis de l'àrea metropolitana més, l'empresa privada AgBar està gestionant l'aigua de manera ilegal! No existeix cap concessió, no hi ha hagut mai un concurs públic, no hi ha transparència! Allò que si que existeix és una sentència que així ho certifica. No tenen dret a cobrar-nos la tarifa perquè és il·legal!

La gestió de l'aigua és un Monopoli, i per tant no pot estar en mans d'empreses privades que cerquen el màxim benefici monetari dels accionistes i no el benestar del poble.
No podem permetre que diners dels ciutadans marxin cap a butxaques privades en forma de dividents quan pel clavegueram es per el 30% de l'aigua en forma de fuites i es plantegen grans infrastructures per trasbassar rius d'arreu.

No podem permetre que es fabriquin torres enormes, mentre s'acomiaden amb ERO's més d'un centenar de treballadors. No es pot permetre que uns s'enriqueixin mentres a d'altres se'ls talla el subministrament per no poder pagar.

Però encara que no t'ho creguis, si que podem triar! I triem una empresa pública, transparent i participativa. Però necessitem el teu recolzament.

Aiguaesvida és una plataforma ciutadana que lluita contra l'onada privatitzadora dels governs. Que empeny per mantenir allò que és nostre a les nostres mans! Que busca la mobilització ciutadana i la desobediència civil!

Perquè queden estratègies per tombar els interessos monetaris privats, ara més que mai, estem actius!

Si t'hi animes, estarem el proper dilluns a les 16:45h al Fòrum dels pobles dins l'espai Crisi Ecològica de la plaça Catalunya.

I sempre a http://aiguaesvida.wordpress.com.

Per a més informació pots contactar-nos a:
aiguaesvida@gmail.com

ESTEM EN CONTACTE, MOVEM-NOS PER L'AIGUA!