Vaig baixar tres dies abans a la
fruiteria de sota casa, regentada per uns simpatiquíssims
sud-americans que encara no he sabut ubicar del tot, i d'entre totes
les ofertes vaig arreplegar un paquetet de set préssecs per un euro.
La idea era fotre-me'ls ràpidament, el seu aspecte així ho
demanava, però com sempre passa en casos com aquests, el paquet va
quedar oblidat, potser més ben dit abandonat, damunt el marbre de la
cuina.
Quan finalment vaig pensar de fer-los
una queixalada tenien un pèssim aspecte, com si els haguessin
utilitzat de pilotes en un partit de tenis. Colors varis, foscs aquí,
tous allà... pocs se'n salvaven. Així que vaig decidir fer-ne
melmelada, que no n'havia feta mai cap.
Corro a internet a veure les receptes
fantàstiques que té la xarxa i en trobo unes cent cinquanta totes
diferents: Que si més sucre, que si llimona, que si aigua, que si
mil anys de cocció, que si... i jo recordo que en uns campaments a
la universitat, quan potser tenia set anys, vam fer-ne i per tant,
havia de sortir bé fos com fos.
Doncs m'oblido de les receptes, extrec
els trossos de préssec més malmesos i vaig tallant la resta a
bossinss que tiro directament a l'olla. Després hi afegeixo sucre.
Totes les fotografies el tenien refinat, però a casa no se'n gasta
d'aquest, així que res, del marró. Quant? Doncs que cobreixi els
préssecs, una mica (potser 100 grams, però és que tampoc tinc
balança). I per acabar-ho d'adobar hi afegeixo una branca de
canyella. Aquest darrer afegitó no apareixia en cap recepte, però
perquè no? Vaig pensar.
I a bullir. Quan duia una hora, les
queixes de la pudor de quasi vòmit ens van obligar a parar el foc.
Vem sortir a comprar quatre coses i, al tornar, potser una hora i poc
més després, vaig treure les branques de canyella i com que la
fruita potser no estava del tot cuita, amb uns grumolls encara massa
grossos, ho vaig passar pel túrmix. D'aquí al pot i a la nevera.
I, davant la sorpresa de tots, un cop
freda, estava prou bona! No té el gust habitual de la melmelada de
préssec perquè la canyella ha deixat el seu rastre, però està de
nassos. Préssec amb canyella: Excel·lent per un primer intent amb
fruita de més que dubtosa qualitat, però per això es fan les
melmelades, per aprofitar-ho tot.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada